woensdag 13 augustus 2014

Bietenbladsoep


Gisteren aten we de eerste verse rode biet van het seizoen. Eén ja, want die was al erg groot gegroeid en verdrukte zijn kleinere broertjes en zusjes. Nadat de biet van het loof was ontdaan vroeg ik me af of je dat blad zou kunnen eten. Even googelen dus maar en jawel, daar kwamen diverse recepten met bietenbladeren tevoorschijn waaronder een soepje.Omdat we tussen de middag altijd een kopje soep eten en de courgettesoep net op was hebben we de bietenbladsoep vandaag meteen uitgeprobeerd.
Voor 2 kopjes heb ik gebruikt: 1 kleine sjalot, het loof van 1 biet, gewassen en fijngesneden, 1/2 liter water, 1 (kippen) bouillontablet.
De sjalot fruiten in een beetje olie, de gesneden bietenbladeren erbij doen en even meebakken. Water en bouillontablet toevoegen en ca. 1 uur heel zachtjes laten koken. Af en toe even roeren. Soep pureren met een staafmixer en opdienen. Dat smaakte helemaal niet verkeerd kan ik jullie melden. Deze houden we er dus in! Eet smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten